Egészségvédelem


KulcsPatika akciók

kulcs logo

Elérhetőségeink

Elérhetőségeink

Gyógyszerinformációk

OGYEI logo hiv

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 2161237
LX Line Partner Patika

lab_21A bőr- és körömgombásodás az egyik legismertebb, ugyanakkor a legtitkoltabb bőrbetegségek közé sorolható. A társadalmi előítéletek, a nem túl esztétikus tünetek az ápoltság hiányát keltik, amely szégyenérzetet vált ki a fertőzöttekből.

Az előítéleteknek köszönhetően, illetve a hiányos ismeretek miatt a betegek a gyakran már csak kiterjedt fertőzéssel keresik fel a bőrgyógyászati szakrendeléseket, vagy fordulnak háziorvosukhoz.


A látszólag ártalmatlannak tűnő fertőzés olyan súlyos betegségeket okozhat, mint az ekcéma, az orbánc, a nyirok- és visszérgyulladás. A kérdéskörben Dr. Fenyőváry Éva bőrgyógyász, kozmetológus, könnyűlézer szakorvos - a Magyar Dermatológiai Társaság, a Klinikai Immunológiai Társaság és az Amerikai Dermatológiai Akadémia (AAB) tagja - adott interjút a MYPin portálnak 2007-ben, amelyben többek között az alábbi kérdésekre adott választ:

  • Hogyan szerezhetünk gombás betegséget, melyek a fertőzés forrásai?
  • Melyek a tünetek? Mit lát, vagy mit érez a beteg?
  • Mi a különbség a bőrgomba és a körömgomba között? Fontos-e a különbségtétel?
  • Mit takar a „napgomba”? Hogyan lehet kezelni?
  • Milyen gyógymódok alkalmazhatóak a gombás megbetegedések gyógyítására?
  • Milyen szerepe lehet a pedikűrösnek a lábgomba terjedésében? Honnan tudhatjuk, ki kezeli szakszerűen a lábunkat és ki nem?


A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Forrás: Dr.Fenyőváry Éva bőrgyógyász szakorvos honlapja

 
 
 
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresésének szükségességét.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!